Asukkaille

Poismuutto

Avaimet, saunavuoro, autopaikka, talonkirja

Kaikki vuokralaiselle luovutetut avaimet on palautettava vuokrasopimuksen päättyessä vuokranantajalle vuokranantajan osoittamaan paikkaan. Jos näin ei tapahdu, vuokralainen maksaa avaimen katoamisesta aiheutuvat sarjanmuutoskulut.

Asuntojen avainten ohella on palautettava mahdolliset pesulalukot, emännänavaimet ja autopaikkojen avaimet. Poismuuton takia pitää myös tehdä muuttoilmoitus talonkirjaan sekä mahdolliset saunavuorojen ja autopaikkojen irtisanomiset. Katso lisätietoja asioinnista talonkirja-, autopaikka- ja pesula-asioissa täältä.

Loppusiivous ja asunnon tyhjennys

Asukkaan on tyhjennettävä ja siivottava asunto ennen vuokrasopimuksen päättymistä. Asunnon irtaimistovarasto on tyhjennettävä ja asukkaan polkupyörät, sukset yms. vietävä pois yhteisvarastoista muuton yhteydessä. Jätekatokseen ei saa viedä huonekaluja, kodin elektroniikkaa, urheiluvälineitä tms. tarvikkeita. Muutossa yli jäävät tarvikkeet on toimitettava HSY:n Sortti-asemille tai Kierrätyskeskuksiin.

Mikäli poismuuton yhteydessä ei ole tyhjennetty ja siivottu asuntoa tai tyhjennetty omia varastokomeroita, työt tehdään vuokranantajan toimesta, ja kulut laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta. Ohjeet loppusiivouksesta annetaan asiakkaalle irtisanomisen vahvistuksen yhteydessä.