Asukkaille

Lintujen ruokinta

Lintujen ruokinta on kielletty kaikkialla Auroranlinnan kiinteistöjen alueilla. Lintujen ruokinnan kieltämisen yksi keskeinen syy on, että myös rotat ja muut jyrsijät saavat linnunruokintapaikoilta runsaasti ravintoa. Rotat ja muut jyrsijät syövät maahan pudonneita siemeniä ja osaavat myös kiivetä esim. puun oksille ripustettuihin ruokintatelineisiin. Rotat voivat hyvin, jos ne saavat paljon ravintoa ja löytävät hyviä suojia.

Rottaongelma on Helsingin seudulla yleinen. Helsingin kaupunki on siksi kieltänyt lintujen ruokinnan lukuisilla alueille eri puolilla kaupunkia. Kun rottien hävittäminen kiinteistöjen alueella on kiinteistönomistajan vastuulla, on lintujen ruokinta Auroranlinnan kiinteistöissä kielletty samasta syystä. Tämä tarkoittaa, että lintuja ei saa ruokkia sen enempää omalla asuntopihalla tai parvekkeella kuin kotitalon yhteisellä piha-alueella.

Rottien ja muiden jyrsijöiden elinmahdollisuuksia on omassa kotipiirissä ehkäisty merkittävästi, jos linnunruokaa ei ole saatavilla ja lisäksi roskisten ympäristöt pidetään puhtaana irtojätteistä. Rottaongelman ehkäisemiksi kaikkien roskien pitäisi olla jätetilassa suljetuissa jäteastioissa.