Asukkaille

Muutto asuntoon

Avaimet

Vuokrasopimuksen teon yhteydessä avainten noudosta sovitaan OVV Asuntopalvelujen kanssa Helsinki Auroranlinna | Vuokra-asunnot Helsinki | OVV Asuntopalvelut .

Autopaikkojen avaimet sekä pesulalukot noudetaan Auroranlinnan toimistolta. Mikäli vuokralainen haluaa asuntoonsa lisäavaimia, ne tilataan Auroranlinnan kautta ja hän maksaa niiden tilauksesta aiheutuneet kulut.

Muuttoilmoitus talonkirjaan, autopaikka-asiat, saunavuorot, pesula-asiat

Autopaikkavaraukset, saunavuorojen varaukset, muuttoilmoitukset talonkirjaan, nimitaulumuutokset sekä mahdolliset talopesuloihin liittyvät tiedustelut hoidetaan asumisen tukipalveluissa. Nämä palvelut tuottaa pääosin Lassila & Tikanoja Oyj.

Poikkeuksena ovat Heikkiläntori 2, jossa palvelut tuottaa Kirkkonummen Huolto, sekä Suomenlinna, jossa palveluntuottaja on Suomenlinnan hoitokunta. Lisäksi joissakin kohteissa autopaikkojen vuokrauksen hoitaa erillinen toimija.

Sähkösopimus

Vuokralaisen on tehtävä itse sähkösopimus uuteen asuntoonsa.

Laajakaista

Useimmissa asunnoissa vuokraan sisältyy DNA:n 10 M laajakaistayhteys. Asukkaan on kuitenkin aktivoitava taloyhtiölaajakaista käyttöönsä operaattorin ohjeiden mukaisesti. Mikäli asunnossa ei ole laajakaistayhteyttä tai asukas haluaa toisenlaisen liittymän, asukkaan on tehtävät laajakaistasta sopimus valitsemansa operaattorin kanssa.

Palovaroitin

Palovaroitin on asunnoissa pakollinen. Jos kiinteistössä ei ole kiinteä palovaroitinjärjestelmää, vuokralaisen on huolehdittava itse palovaroittimien hankkimisesta ja siitä, että palovaroittimet toimivat eli esimerkiksi patterin vaihdosta. Palovaroittimia pitää olla aina yksi alkavaa 60 asuntoneliömetriä kohden.

Jos kiinteistössä on kiinteä palovaroitinjärjestelmä, asukkaan tulee seurata, että se toimii. Mahdollisista vioista tulee tehdä heti vikailmoitus 

Palovaroittimen lisäksi asuntoon kannattaa hankkia häkävaroitin.

Kotivakuutus

Kiinteistö Oy Auroranlinna velvoittaa, että vuokralaisella on kotivakuutus. Kotivakuutuksen ottaminen on vuokralaisen vastuulla.

Asukkaan oma irtaimisto on aina asukkaan omalla vastuulla niin asunnossa kuin asunnon tai taloyhtiön irtaimistovarastossa ja pihalla. Esimerkiksi lumenpudotuksen takia rikkoontunet omat pihakalusteet tai polkupyörät jäävät asukkaiden vahingoksi.

Kotivakuutusta otettaessa on syytä tutkia tarkkaan, mitä vakuutus korvaa, ja varoa ottamasta liian suppeaa vakuutusta. Laaja kotivakuutus, johon sisältyy turva asumisen keskeytyksen varalta ja vastuuvakuutus, on kerros- ja rivitaloissa paras vakuutus yllättäviä tilanteita varten. Kiinteistön vakuutus ei korvaa esimerkiksi vesivuodon tai tulipalon sattuessa asukkaan irtaimistoa, eikä esimerkiksi sitä, että asukas joutuu muuttamaan yläkerran vesivahingon takia muualle.

Muuttoilmoitus

Vuokralaisen on ilmoitettava itse muutosta sekä väestörekisteriin että erikseen talokirjaan. Muuttoilmoituksiin on merkittävä kaikki asuntoon muuttavat henkilöt. Jos esimerkiksi avaimet häviävät tai unohtuvat kotiin, voidaan ovi avata vain talonkirjaan merkityille henkilöille.

Talonkirjamerkinnöistä ja talonkirjaotteista vastaa Lassila & Tikanojan Itä-Pasilan asukaspalvelukeskus paitsi Heikkiläntori 2:ssa Kirkkonummen Huolto ja Suomenlinnassa Suomenlinnan hoitokunta.

Mikäli vuokralainen haluaa nimenmuutoksen myös huoneiston ulko-oveen tai porraskäytävän nimitauluun, tulee tämä ilmoittaa tai tehdä asiasta sähköinen vikailmoitus, jolloin tieto menee suoraan huoltoyhtiölle. Vuokralaisen on ilmoitettava talonkirjaan myös asumisaikana mahdollisesti tapahtuvista asukasmuutoksista.

Väestörekisteriin muuttoilmoitus on helppo tehdä osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/. Samasta osoitteesta näkyy, mihin kaikkialle osoitteenmuutos menee automaattisesti joko Digi- ja väestötietoviraston tai Postin kautta.

Uuden asukkaan muutto asuntoon

Jos asuntoon muuttaa pysyvästi asukkaan kanssa samaan talouteen kuuluva henkilö (avo- tai aviopuoliso, lapsi), uudesta asukkaasta on tehtävä muuttoilmoitus sekä väestörekisteriin että talonkirjaan kohdan Muuttoilmoitus mukaisesti.

Vikailmoitus

Auroranlinna tarkastaa huoneistot asukkaiden vaihtuessa. Asunnot vuokrataan siinä kunnossa kuin ne näyttöhetkellä ovat. Tarpeelliset korjaukset on tehty ennen uuden asukkaan muuttoa.

Jos kuitenkin huomaat saamassasi asunnossa jotain vikaa, tee heti vikailmoitus. Katso lisätietoja täältä.