Asukkaille

Autopaikat

Oma autopaikka

Pysäköintipaikkaa omalle autolle voi kysyä kohteen autopaikkavuokrausta hoitavan yhtiön asiakaspalvelusta. Jos taloudessa on useampi kuin yksi auto ja vain yksi autopaikka, ns. kakkosautoja ei saa pysäköidä vieraspaikoille eikä piha-alueelle.

Lämpöpistokkeella varustettujen autopaikkojen lämpötolpan kansi on pidettävä aina kiinni ja lukittuna. Johtoja ei saa jättää roikkumaan tolpasta.

Kaikkia lämpötolppia ei ole mitoitettu sisätilanlämmittimen vaatimalle teholle. Mahdollisuus käyttää autossa sisätilanlämmitintä on selvitettävä autopaikkaa vuokrattaessa.

Auton lämmitystolpassa olevan perinteisen pistorasian käyttäminen sähköautojen lataukseen on kielletty.

Autopaikan käyttöehdot

 Muu pysäköinti kiinteistössä

Ajoneuvon luvaton pysäköiminen pelastustielle, piha-alueelle, ajoväylälle tai toisen hallinnassa olevalle pysäköintipaikalle on kielletty. Vieraat ohjataan pysäköimään vieraspaikoille tai kadun varteen tai muuhun yleiseen käyttöön tarkoitetulle pysäköintitilaan. Vieraille tarkoitetut pysäköintipaikat on merkitty erikseen. Talouden ns. kakkosautot säilytetään kadun varressa tai muussa yleiseen käyttöön tarkoitetussa pysäköintitilassa – ei vieraspaikoilla.

Pysäköinti vastoin pihan liikennemerkkien määräyksiä on rangaistava teko ja siitä tehdään ilmoitus pysäköinninvalvojalle tai poliisille. Ilmoituksen tekee huoltohenkilökunta. Lisäksi pysäköinninvalvonta valvoo pysäköintiä pihalla oma-aloitteisesti.

Väärin pysäköidyt autot haittaavat muun muassa pelastusajoneuvojen kulkua, jätehuoltoa sekä talvella lumen aurausta ja pihateiden hiekoitusta. Väärin pysäköidystä autosta voi tehdä vikailmoituksen. Suositeltavaa on ottaa kuva väärin pysäköidystä autosta ja liittää se sähköiseen vikailmoitukseen.

Romuajoneuvojen säilyttäminen pihoilla ja paikoitusalueilla on kielletty. Poiskuljettamisen kustannuksista vastaa ajoneuvon haltija. Huoltohenkilöstö tarkkailee autojen säilytystä.

Kevyelle liikenteelle tarkoitetuilla pihateillä ja -käytävillä ajo ja pysäköinti on ehdottomasti kiellettyä, poikkeuksena välttämätön hälytys- ja huoltoajoon liittyvä lyhytaikainen liikkuminen.

Lämpöpistokkeella varustettujen autopaikkojen lämpötolpan kansi on pidettävä aina kiinni ja lukittuna. Johtoja ei saa turvallisuussyistä jättää roikkumaan tolpasta, vaikka se tuntuisi kuinka kätevältä.