Asukkaille

Kodin jätehuolto

Lajittelu kannattaa. Mitä vähemmän kiinteistöstä tulee sekajätettä, sitä puhtaampi on yhteinen huomispäivämme, kun raaka-aineet palaavat uusiokäyttöön. Lajittelu säästää myös yhteiskunnan jätehuoltokuluja sekä pienentää asumiskustannuksia. Kierrätykseen voi käyttää kiinteistön jäteastioiden lisäksi alueellisia keräyspisteitä.

Vanhat huonekalut, kodinkoneet, polkupyörät, autonrenkaat, akut yms. jäte tulee viedä jollekin HSY:n Sorttiasemalle tai, mikäli tavara kelpaa kierrätettäväksi sellaisenaan, esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toimipisteeseen. Tarvittaessa voi hyödyntää ko. toimijoiden noutopalvelua, josta saa lisätietoa osoitteesta hsy.fi tai kierratyskeskus.fi. Jätehuoneeseen, jätekatokseen tai kiinteistön piha-alueelle ei saa jättää mitään muuta kuin jäteastioihin tarkoitettuja ja niihin mahtuvia jätteitä.

Jätehuoneissa on omat jäteastiat eri jätelajeille. Kierrätys on siten tehty mahdollisimman helpoksi. Jätehuoneen siistinä pitäminen estää rottien pesiytymistä kotitalon tontille.

Jätteiden lajitteluohjeet löydät klikkaamalla tästä.
Tutustu videoon lajittelusta.