Asukkaille

Tuholaistorjunta

Tuholaishavainnoista niin asunnossa kuin kiinteistössäkin tulee ilmoittaa välittömästi Auroranlinnan vikailmoituspalveluun. Hyvä kuvaus ja jos mahdollista kuva tuholaisesta auttavat asian käsittelyssä. Auroranlinna tutkii havainnot ja hoitaa tuholaistorjunnan tarvittaessa. Osan tuhohyönteisistä kuten turkiskuoriaiset, riisihäröt tai keittiökoisat asukas voi hävittää yleensä itse. Esimerkiksi lutikat, russakat ja piha-alueen rotat vaativat hävittämiseen tuholaisten torjuntaan erikoistuneita osaajia. Apua tunnistamiseen ja ohjeita hävittämiseen löytyy mm. osoitteesta sisatilojentuholaiset.fi.

Kodeissa paras keino ehkäistä ennalta tuholaisongelmaa on hyvä ja säännöllinen siivoaminen. Matkatavarat kannattaa aina tarkistaa matkan jälkeen ylimääräisten vieraiden välttämiseksi.

Kodeissa on havaittu eniten erilaisia tuhohyönteisiä. kuten lutikoita, turkiskuoriaisten toukkia sekä russakoita ja muita elintarviketuholaisia. Tuhohyönteisiä tulee koteihin usein matkatavaroissa tai jonkun kaupan hyllyltä ostosten eli esimerkiksi jauhojen tai kuivattujen hedelmien mukana.

Kiinteistön alueella eniten vaivaa aiheuttavat rotat ja muut jyrsijät.

Lutikka on erityisen hankala hävitettävä. Lutikkaepäilyistä tulee ilmoittaa heti Auroranlinnan vikailmoituspalveluun.