Asukkaille

Vesi- ja viemärikalusteet sekä sähkölaitteet

Kylpyhuoneen pistorasiat ja useimmat keittiön pistorasiat ovat suojamaadoitettuja. Näihin voi kytkeä vain maadoitetun tai suojaeristetyn kojeen pistotulpan. Kosteissa tai ulkotiloissa ei saa käyttää sähkölaitetta, joka on kytketty tavalliseen pistorasiaan tilan kynnyksen ulkopuolella. Esimerkiksi sisäkäyttöön tarkoitettujen joulukuusenkynttilöiden käyttö parvekkeella siten, että johto on vedetty sisältä, on hengenvaarallista. Mitään kylpyhuoneen pistorasiaa ei saa käyttää suihkun tai kylvyn aikana.

Rikkoontuneista seinä- tai kattopistorasioista sekä asuntoon kiinteästi kuuluvista valaisimista tulee tehdä vikailmoitus. Sähkölaitteiden asennuksia ja korjauksia saa suorittaa vain viranomaisten valtuuttama asentaja.

Tämä ei koske palaneita lamppuja tai sulakkeita, jotka asukkaan tulee itse vaihtaa tai vaihdattaa. Myös lieden tai jääkaapin sisävalon vaihto kuuluu asukkaan vastuulle.

Vuotavasta hanasta tai jatkuvasti vuotavasta wc-säiliöstä on välittömästi ilmoitettava Auroranlinnan vikailmoitusnumeroon 010 286 6245. Hanojen vähäiset tiputtamiset yms. pikkuviat suositellaan ilmoitettavan sähköisellä vikailmoituslomakkeella.

Keittiön tai wc:n viemäriin ei saa huuhtoa ruoanjätteitä, rasvaa tai kahvinporoja. WC-viemäriin ei myös saa heittää siteitä, vaippoja, kissanhiekkaa tai mitään esineitä. Tällaisesta on helposti seurauksena viemärin tukkeutuminen. Viemärin avaamisista tällaisista syistä laskutetaan asukasta.

Asukkaan tulee puhdistaa kylpyhuoneen lattiakaivot mm. irronneista hiuksista ja pölystä säännöllisesti. Jos asunnossa tuntuu viemärin haju, saattaa syynä olla lattiakaivon kuivuminen. Kuivunut hajulukko saadaan toimimaan laskemalla vettä viemäriin.

Tutustu videoon Kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistus.
Tutustu videoon Hajulukon puhdistaminen.
Video WC-kalusteet ja vesivuodot.