Asukkaille

Ilmanvaihto

Liesituulettimen ja -kupujen puhdistus ja suodattimen vaihto tarvittaessa kuuluvat asukkaan velvollisuuksiin. Lisäohjeita saa esimerkiksi videosta Liesituulettimen tai liesikuvun puhdistus

Asunnon ilma vaihtuu suunnitellusti vain, kun venttiilit toimivat oikein. Ilmanvaihdon poistoventtiilin rungon ja lautasen väliin – usein vain muutaman millimetrin rakoon – kerääntyy helposti sitä tukkivaa pölyä ja keittiössä myös rasvaa. Siksi on hyvin tärkeää, että venttiilit puhdistetaan riittävän usein esimerkiksi harjalla ja pesuaineliuoksella.

Samoin on huolehdittava, että asunnon raitisilmaventtiilit toimivat, jottei asuntoon tule epäpuhdasta ilmaa esimerkiksi rakenteiden tai ulko-oven läpi. Niin kiinteistö- kuin asuntokohtainenkin IV-kone synnyttää ilmaa pois imiessään asuntoon alipaineen. Poistoilman tilalle tulee aina uutta ilmaa sieltä, mistä sen on helpoin päästä läpi.

Asunnon raitisilmaventtiilien suodattimet hankkii Auroranlinna, mutta asukkaiden on vaihdettava suodattimet ohjeiden mukaisesti, kun puhtaat suodattimet jaetaan asuntoihin. Likainen suodatin estää raittiin ilman pääsyn asuntoon. Ohjeet löytyvät myös täältä:

F-suodatin: 29-12-2008-12-20-38-TULOILMAVENTTIILIN_KAYTTO_biobe
VS-suodatin: 29-12-2008-12-18-59-saato-ohjevaihto-ohje_VS-100
Karmisuodatin: 29-12-2008-12-18-8-saato-ohje.vaihto-ohjeF-100