Asukkaille

Häiritsevä tupakointi

Tupakointi lain nojalla kielletty kiinteistön yhteisissä tiloissa ja yleisissä sisätiloissa kuten esimerkiksi rappukäytävissä, saunatiloissa ja kerhohuoneissa.

Parveketupakointi ja tupakointi pihalla esimerkiksi ilmanvaihdon ilmanottoaukkojen, porrashuoneiden ovien, asuntojen tuuletusikkunoiden läheisyydessä ei ole suositeltavaa, koska tupakansavu voi kulkeutua näistä paikoista helposti naapuriston asuntoihin ja parvekkeille tai kiinteistön porrashuoneeseen. Sama koskee mahdollisia kiinteistösaunojen virkistäytymisterasseja, joissa savu voi jäädä suojattuun tilaan tai kulkeutua pukutiloihin häiritsemään muita saunan käyttäjiä.

Muualta kuin omasta asunnosta tulevasta häiritsevästä tupakansavusta tai -hajusta kärsivällä asukkaalla on oikeus tehdä ilmoitus häiritsevästä tupakoinnista, jonka perusteella käynnistetään selvitys ilmoitetusta ongelmasta. Helpoiten ilmoittaminen tapahtuu lomakkeella Ilmoitus häiritsevästä tupakoinnista.

Kiinteistöllä on käytännössä hyvin harvoin mahdollisuuksia estää pihalta tai toiselta parvekkeelta tulevan savun kulkeutuminen, koska se todennäköisesti vaatisi koko kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmän muuttamista tai merkittäviä rakenteellisia muutoksia. Kiinteistöyhtiö pyrkii tarvittaessa selvittämään, mistä häiritsevä savu on peräisin, ja voidaanko asialle mahdollisesti tehdä jotakin.