Asukkaille

Häiritsevä tupakointi

Tupakointi on kielletty porrashuoneissa, hisseissä ja muissa yhteisissä tiloissa esimerkiksi saunatiloissa ja kerhohuoneissa. Tupakointi on kiellettyä myös lasten leikkipaikoilla sekä piha-alueella talon sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä sekä yhteisillä parvekkeilla tai kiinteistösaunojen terasseilla. Tupakansavu voi kulkeutua näistä paikoista helposti naapureiden asuntoihin, parvekkeille tai porrashuoneeseen. Parvekkeelta parvekkeelle tai terassille tulevien savujen suhteen estokeinoja ei käytännössä ole.

Peruskorjausten myötä kiinteistömme muuttuvat savuttomiksi. Savuttomissa taloissa tupakointi on kielletty huoneistossa, parvekkeilla sekä kiinteistön kaikissa yhteisissä tiloissa sekä ulkoalueilla. Tupakoinnilla tarkoitetaan myös sähkötupakointia. Lisäksi vuokrasopimuksissa, jotka on tehty 1.2.2019 alkaen on tupakointi kielletty huoneistojen sisällä. 6.10.2021 alkaen tehdyissä sopimuksissa on tupakointikielto; sopimusehdot kieltävät tupakoimisen huoneistojen sisä- ja ulkotiloissa.

Häiritsevästä tupakansavusta tai -hajusta kärsivällä asukkaalla on oikeus tehdä ilmoitus häiritsevästä tupakoinnista, jonka perusteella käynnistetään selvitys ilmoitetusta ongelmasta. Tupakansavua voi tulla huoneistoon joko rakenteista tai ulkopuolelta.

HUONEISTON RAKENTEISTA SISÄLLE TULEVA HÄIRITSEVÄ TUPAKANSAVU
Tupakansavu/-haju tulee jostain huoneiston rakenteesta sisälle, mm. wc:stä, liesituulettimesta, kaapista, pistorasiasta, postiluukusta tai jostain muusta rakenteista. Pyrimme tarvittaessa selvittämään, mistä häiritsevä savu on peräisin, ja voidaanko asialle mahdollisesti tehdä jotakin. Tee sähköinen vikailmoitus tupakoinnista, joka tulee sisälle huoneiston rakenteista

HUONEISTON ULKOPUOLELTA SISÄLLE TULEVA HÄIRITSEVÄ TUPAKANSAVU
Tupakansavu/-haju tulee esim. avonaisista ikkunoista tai parvekkeen ovesta. Auroranlinnalla on käytännössä hyvin harvoin mahdollisuuksia estää pihalta tai toiselta parvekkeelta tulevan savun kulkeutuminen huoneistoon, koska se todennäköisesti vaatisi koko kiinteistön ilmanvaihto-järjestelmän muuttamista tai merkittäviä rakenteellisia muutoksia.

Tarpeen vaatiessa, voimme jakaa huoneistoihin muistutuksena tiedotteen, jossa pyydämme tupakoitsijoita huomioimaan naapuruston, sillä tupakansavu/-haju kulkeutuu yllättävän helposti muiden asuntojen parvekkeille ja asuntoihin sisään. Tee ilmoitus häiritsevästä tupakoinnista, joka tulee huoneiston ulkopuolelta sähköpostilla osoitteeseen: asuntopalvelu @ auroranlinna.fi