Asukkaille

Takaisin uutisiin

Uusi tekninen isännöitsijä aloittanut

29.01.2013

Auroranlinnan uutena etenkin kunnossapito- ja korjausrakennuttamistehtävistä vastaavana teknisenä isännöitsijänä on aloittanut 28.1.2013 Christian Tannerkoski. Tannerkoski jatkaa eläkepäiville siirtyneen Pekka O. Mikkosen työsarkaa.

Auroranlinna etsi teknistä isännöitsijää, jonka vastuualueena ovat kiinteistöjen pitkän aikavälin kunnossapidon ja korjaamisen suunnittelu, hankkeiden suunnittelun, kilpailutuksen ja toteutuksen johtaminen kiinteistönomistajan edustajana sekä korjaus- ja kunnossapitotöiden rakennuttaminen tai rakennuttamisen ohjaus ja valvonta. Lähivuosina tehtävän yhtenä haasteena on kiinteistökannan energiatalouden kehittäminen. Valintaa tehtäessä arvostettiin myös julkisiin hankintoihin liittyvien pelisääntöjen tuntemusta.

Tannerkoski siirtyi Auroranlinnaan Espoon Asunnot Oy:n, entisen Espoonkruunu Oy:n, kiinteistöpäällikön toimesta. Omalla toiminta-alueellaan Tannerkoski vastasi vajaassa 40 kiinteistökohteessa samantapaisista tehtävistä kuin nyt Auroranlinnassa teknisenä isännöitsijänä Auroranlinnan liki 70 kohteessa.

Energiansäästö on yhtenä painopistealueena

Yhtenä uuden teknisen isännöitsijän perusvaatimuksena Auroranlinnalla oli korjausrakennuttamisen johtamiseen liittyvä sopiva, esimerkiksi rakennusmestarin tai amk-insinöörin, koulutus ja työkokemus. Christian Tannerkoski työskenteli ennen Espoonkruunuun siirtymistä SRV-yhtiöissä rakennusmestarina eli täyttää myös tältä osin asetetut vaatimukset.

Ensimmäisenä työpäivänään Christian Tannerkoski pääsi heti hyvin kiinni käytännön työhön. Pöydällä oli odottamassa Pekka Mikkosen jättämiä mm. energiatalouden kehittämiseen ja pitkän aikavälin PTS-suunnitelmiin liittyviä dokumentteja. Lisäksi yksi yhtiön liiketilavuokralainen odotti vierailua liittyen liiketilan remontointiin ja laajentamiseen, jotka voidaan toteuttaa naapurihuoneiston vapautuessa helmikuussa.

– Kyllähän tämä järkevästi toteutettavien energiansäästöinvestointien ja –toimenpiteiden kartoittaminen ja suunnittelu tulee olemaan lähivuosina yksi tärkeä osa työtäni sekä sitten aikanaan tietysti toteuttamiseen liittyvä kilpailuttaminen ja rakennuttaminen. Tänä vuonna jatketaan kohteissa mm. patteriverkostojen säätöjä ja niihin liittyen ehkä patteriventtiilien ja termostaattien vaihtoja, jotta talot lämpenisivät tasaisesti kautta talon energiatehokkaasti. Tavoitteena on tietysti, että kaikissa asunnoissa olisi suositusten mukainen lämpötila ja sitä kautta mahdollisimman mukavat olot, Tannerkoski toteaa.

Kunnossapidolle pitkän aikavälin suunnitelmat

Toinen koko ajan tehtävä asia on täsmentää ja tarkentaa talokohtaisia PTS-aikatauluja. Kun PTS tehdään, arvioidaan samalla eri rakenteiden ja talon järjestelmien korjaustarvetta vuosiksi eteenpäin.

– Kun rakenteiden ja järjestelmien kuntoa tutkitaan, arvioidaan korjaamistarve erilaista kohdekohtaista ja muualta kerättyä tietoa hyödyntäen lähelle oletetun elinkaaren tai muuten järkevän käyttöiän loppua. Etenkin jos oletettu korjaushetki on 10 tai 20 vuoden päässä, täytyy kulumista tai toimivuutta kuitenkin seurata koko ajan ja samalla arvioida, pitäisikö korjausta ehkä aikaistaa tai myöhentää. Usein on järkevää tehdä mieluummin iso korjaus kuin jatkuvasti pieniä vikakorjauksia ja aikaistaa siksi remonttia. Jossakin taas osoittautuu järkeväksi siirtää työtä jopa vuosia kauemmaksi, Tannerkoski toteaa.

– Yhtiön korjausohjelma täsmennetään tietysti lopullisesti talousarviota tehtäessä. Silloin katsotaan korjaustarpeet ja korjauksiin liittyvät resurssit ja täsmennetään, mitkä kohteet otetaan työn alle kunakin vuonna. Tässä vaiheessa voi vielä joku vähemmän kiireelliseksi osoittautunut työ siirtyä vuodella eteenpäin, jos toisaalla todetaan olevan tarvetta kiirehtiä korjauksen aloittamista, Tannerkoski muistuttaa.

Isoista työmaista Christian Tannerkoskea alkavat juoksuttaa ensimmäisenä Paulankatu 2:n parvekkeiden ja julkisivujen korjaaminen sekä Kirkonkyläntie 18:n peruskorjaus, jotka ovat juuri alkamassa. Suunnitteluvaiheessa ovat Käenkuja 6:n peruskorjaus ja Urakkatie 2-6:n kattoremontti, johon liittyy myös muuta ulkovaipan kunnostusta.

29-1-2013-9-10-25-ChristianTannerkoskiIMG_4972web

Christian Tannerkoski on Auroranlinnan uusi tekninen isännöitsijä. Hän vastaa etenkin kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjaamiseen liittyvistä työtehtävistä. Juhani Simonen vastaa jatkossakin etenkin kiinteistöjen ylläpitoon liittyvästä teknisestä isännöinnistä.