Bostäder

För allmän uthyrning

Auroraborg hyr ut bostäderna själva som så kallade privatfinansierade hyresbostäder. Lediga hyresbostäder hittar du på OVV Asuntopalvelut hemsida. Helsingfors stad kommer inte längre att välja invånare till Auroraborg lägenheter. Företagets kontor ligger nära Auroraborgs eget kontor.

Lägg alla hyreslägenheter som intresserar dig på olika applikationer

Hitta alla hyreslägenheter som intresserar dig och lägg dem på olika applikationer. Du kan göra ansökan på OVV:s hemsida (direktlänk ovan eller) under “Vuokrattavat asunnot” och välja “Helsinki Auroranlinna” som plats. Därefter kommer sidan att visa alla hyreslägenheter som ska sökas. Du kan organisera lägenheterna efter datum, hyra eller storlek. Efter att ha klickat på lägenheten till vänster på sidan finns en knapp “Tee hakemus tästä” eller “Submit application”. Fyll i de begärda uppgifterna och skicka in ansökan. Du kan också skicka ett meddelande till OVV-kontoret.

En hyreslägenhet som ser ut som din egen

Du kan inreda ditt hem så att det ser ut som dig själv, till exempel genom att fästa brädor eller hyllor du gillar på väggarna. TV-väggfästet kan också fästas, men med hänsyn till väggmaterialets bärförmåga (t.ex. gipsvägg eller betongvägg).
Observera också att man i fuktiga rum inte kan göra infästningar som bryter ytan på väggarna.
Om du blir inspirerad att måla väggarna i dina favoritfärger, kom ihåg att restaurera väggarna genom att måla dem målarvita innan du flyttar ut.
Om du har målat väggar med Auroraborgs färgpaketets färger är restaurering inte nödvändig.

Lägenheter att hyra i bra lägen

Hyreslägenheterna ligger i fastigheter helägda av Auroraborg och i flera hundra bostadsrättsföreningar med bra lägen i olika delar av Helsingfors. Dessutom finns en hyreslägenhetsfastighet i Kyrkslätt.

Hyreslägenheter hyrs i regel ut med hyresavtal som gäller på obestämd tid och det finns ingen hyresdeposition i dem. Lägenheterna har rena ytmaterial med kvalitetsgaranti. Husdjur är också välkomna i Auroraborg lägenheter.

Många av Auroraborgs fastigheter runt om i Helsingfors har även affärslokaler för uthyrning, som du kan få mer information av hos den instans som ansvarar för att ingå hyresavtal, Kiinteistömaailma Oy, tfn (09) 350 7270.

Auroraborg är en del av Helsingfors stadsgrupp. Det är en ansvarsfull och ideell hyresvärd vars verksamhet styrs av Helsingfors stads värderingar. Bolaget följer stadens etiska principer och ansvarsprogram samt de strategier som definierats för bostads- och fastighetsförvaltning och deras mål i förekommande fall. Hyrorna är i genomsnitt cirka 15 % billigare än marknadshyrorna i området.

Auroraborg hyr ut lägenheter både till Helsingfors stads lägenhetsenhet Tilat för tjänstebostäder och till andra personer som behöver en lägenhet i Helsingforsområdet. Bolaget satsar på att på bästa sätt kunna svara på de individuella bostadsrelaterade behoven hos olika målgrupper och familjestorlekar.

Mer information om tjänstebostäder du kan hitta här.