Asukkaille

Takaisin uutisiin

Rakennusmiehet tulossa Paulankadulle ja Kirkonkyläntielle

22.01.2013

Auroranlinna aloittaa kevättalvella 2013 korjaustyöt Paulankatu 2:ssa ja Kirkonkyläntie 18:ssa. Paulankadulla kyseessä on parvekkeiden ja julkisivujen korjaamisesta, Kirkonkyläntiellä koko talo tyhjennetään ja talo peruskorjataan. Työn alla on myös toteutussuunnittelu Käenkuja 6:n peruskorjauksesta.

Käenkujan kiinteistön korjaustarpeet on selvitetty jo aiemmin hankesuunnitelman teon yhteydessä. Nyt kohteen peruskorjauksen toteutussuunnittelu on työn alla ja sen valmistuttua siirrytään urakoitsijoiden kilpailutukseen ja aikaa myöten konkreettiseen korjaamiseenkin. Käenkujalla tehdään Kirkonkyläntie 18:n tapaan talon peruskorjaus, jossa merkittävässä osassa on talotekniikan uusiminen.

Kirkonkyläntie 18 on korjaustyön ajan poissa asumiskäytöstä eli sen asukkaat siirtyvät muualle ennen maaliskuuta, jolloin työt alkavat. Käenkuja 6:n osalta korjaustöiden aikataulu ja vaikutukset talon käytettävyyteen selviävät suunnittelun edetessä.

Paulankatu 2:ssa asukasinfo 5. helmikuuta

Kaikkia kiinteistöjä pitää huoltaa ja myös korjata säännöllisesti. Paulankatu 2:ssa on todettu, että talojen julkisivut ja parvekkeet vaativat kunnostusta nyt. Korjaukset tehdään pääosin talojen ulkopuolelta, mutta ikkunoiden tiivisteiden ja toimivuuden tarkastus ja parantaminen vaativat myös käyntiä asunnoissa sisällä. Asukkaiden kannalta ikävää on, että parvekkeet ovat poissa käytöstä korjaustöiden edetessä niiden kohdalle.

Paulankatu 2:n asukkaille esitellään korjaustöitä ja niiden aikataulua kohteen kerhohuoneessa helmikuun 5. päivänä kello 17.30 alkavassa asukastilaisuudessa. Paikalla ovat sekä työn suunnitelleen ja sitä valvovan Insinööritoimisto Conditio Oy:n että urakoitsijaksi valitun Consti Julkisivut Oy:n edustajat. Itse työt alkavat maaliskuussa ja päättyvät viimeisiltä osiltaan vuoden 2014 puolella.

Pääsuunnittelujan kanta kaatoi parvekelasituksen

Auroranlinnan ja asukkaiden harmiksi Paulankadulle ei voida asentaa korjausten yhteydessä parvekelasituksia, vaikka yhtiö olisi näin halunnut tehdä. Rakennukset aikanaan suunnitellut arkkitehti Juha Leiviskä ja hänen toimistonsa ja sen myötä kaupungin rakennusvalvonta olisivat hyväksyneet vain sellaisen lasitusratkaisun, joka olisi ensiksikin käytännössä tehnyt parvekkeista käyttökelvottomia ja toiseksi ollut yhtiön mielestä selkeä riskirakenne asennettuna korkeisiin tuulisella mäenharjanteella sijaitseviin taloihin. Tavallisilla ja jo tuhansissa kohteissa käytetyillä parvekelasitusratkaisuilla työ olisi voitu tehdä.

Korjaustyöt tehdään Paulankadulla aloittaen talosta B, siirtyen sitten taloon A ja lopuksi taloon C. A-talossa on lasten päiväkoti ja siksi sen hiekkapuhallukset yms. pölyä aiheuttavat työt on ajoitettu tehtäväksi päiväkodin ollessa suljettuna heinäkuussa. Hiekkapuhalluksia käytetään parvekkeiden, kattoterassien ja sisäänkäyntikatosten korjaamisessa. Myös valkobetonipintojen timanttihionta aiheuttaa pölyhaittaa.

Julkisivuja joudutaan huputtamaan

Parvekkeille tehdään käytännössä ns. raskas betonikorjaus ja maalaus sekä teräskaiteiden korjaus ja maalaus. Ikkunat ja parvekeovet huoltomaalataan ulkopuolelta ja lisäksi siis käydään läpi asuntojen sisäpuolella ikkunatiivisteet ja tehdään ikkunoiden käynnin sovituskorjaus. Ikkunoiden suojaristikot ja vesipellit maalataan myös.

Julkisivuille tehdään kuumavesipesu ja julkisivuelementtien saumaukset uusitaan. Tiililaattaelementit paikataan vaurioituneilta osiltaan ja valkobetonipinnat hiotaan, korjataan ja huoltomaalataan sekä julkisivuissa että tukimuureissa, jotka myös korjataan samassa yhteydessä. Kokonaisuuteen kuuluu myös pihojen korjaaminen ennalleen sekä mm. huoltoportaiden alaosan uusiminen niin, ettei niihin enää pääse asiattomia henkilöitä.

22-1-2013-11-48-51-aurkorjIMG_1475netTyöt on suunniteltu tehtäväksi lohkoittain eli esimerkiksi parvekekorjaus menee linja kerrallaan. Taloja joudutaan huputtamaan aina sieltä, missä työ on menossa. Työt tehdään tontin oloista johtuen osin kiinteiltä telineiltä ja osin nostinautoilta.

Kuvateksti: Paulankatu 2:ssa korjataan parvekkeet ja kunnostetaan julkisivut. Työt alkavat maaliskuussa 2013 ja valmistuvat viimeisiltä osiltaan vuoden 2014 puolella.