Asukkaille

Takaisin uutisiin

Pihkatie, Mikkolankuja ja Kaarlenkatu isossa remontissa, muuallakin korjauksia

22.04.2014

Korjausvuosi 2014 sisältää Auroranlinnassa taas sekä pienempiä että isompia töitä. Isoja korjauksia tehdään Pihkatie 6:ssa, Mikkolankuja 4:ssä, Kaarlenkatu 3-5:ssä ja Käenkuja 6:ssa. Pienemmistä töistä tiedotetaan kiinteistöissä niiden ollessa ajankohtaisia mm. ilmoitustauluilla.

Auroranlinnan omistukseen viimeisimpänä tulleista kiinteistöistä Töölönkatu 49:ssä tutkitaan tällä hetkellä rakennuksen korjaustarpeita. Pienehköjä korjauksia tullaan tekemään jo 2014, mutta isojen korjausten tarve ja ajankohta on siis vielä selvittelyvaiheessa, kertoo Auroranlinnan korjaustoiminnasta vastaava tekninen isännöitsijä Christian Tannerkoski. Muista uusimmista kohteista Käenkuja 6:ssa on juuri alkanut perusteellinen noin vuoden kestävä peruskorjaus. Korjaus tehdään niin, että talossa ei ole sen aikana asukkaita.

– Asukkaiden elämään pitempiaikaisesti vaikuttavia korjauksia tehdään Pihkatie 6:ssa, Mikkolankuja 4:ssä ja Kaarlenkatu 3-5:ssä. Kaarlenkadulla vesikaton uusimistyöt alkoivat maaliskuun alussa ja valmistuvat kesäkuun 2014 aikana. Mikkolankuja 4:ssä tehdään samanlainen katon uusiminen ja julkisivujen kunnostus kuin on jo tehty Urakkatie 2-6:ssa. Mineraattilevykatot vaihdetaan konesaumatusta pellistä tehtyihin kattoihin ja samalla parannetaan talojen lämpöeristystä. Pakettiin kuuluu muun remontin valmistuttua myös pihojen kunnostus. Työt alkavat Mikkolankujalla kesällä 2014 ja valmistuvat vuonna 2015. Urakkatiellä tehdään tänä kesänä vielä töitä pihojen kanssa, Tannerkoski summaa.

Pihkatie 6:ssa edessä on julkisivukorjaus, jonka takia asuntojen parvekkeet tulevat menemään työn edetessä käyttökieltoon. Vastapainoksi asukkaat saavat parvekkeisiin lasituksen. Matalissa rakennusosissa parvekelasitus kattaa koko parvekkeen, korkeissa parveke voidaan lasittaa vain osittain. Julkisivujen kunnostukseen kuuluu ikkunoiden maalaus eli ikkunoita ei tulla vaihtamaan.

– Pihkatien remontti alkaa kesällä 2014 ja jatkuu vuoden 2015 puolelle. Hanketta ja siihen liittyvää tiedottamista tullaan esittelemään asukkaille asukastilaisuudessa. Asukastilaisuuden ajankohta tiedotetaan Pihkatiellä erikseen, Tannerkoski toteaa.

Pienehköistä korjauksista on usein aika vähän vaikutusta asukkaiden arkeen. Useissa kiinteistöissä tullaan uusimaan elementtisaumoja tai maalaamaan kattoja, ja työt tehdään ilman tarvetta käydä asunnoissa. Sen sijaan patteriverkostojen säätö, jota tehdään useissa kohteissa, on toimenpide, jonka takia joudutaan käymään myös asunnoissa.

Etenkin niistä pienistä ja pienehköistä töistä, joiden takia pitää käydä asunnoissa, tullaan tiedottamaan kohteissa ennen töiden aloittamista. Samalla kerrotaan, mikäli asunnossa pitää varautua jotenkin tehtävään työhön. Yleensä riittää, että asuntoon pääsee yleisavaimella, ja että asukkaiden kotieläimet eivät ole huoneistossa vapaasti irrallaan.

22-4-2014-8-51-30-NetrempIMG_9198

KUVA: Mikkolankujan katto- ja julkisivukorjausta pohjustettiin jo maaliskuussa mm. kaatamalla tämä liian lähellä taloa kasvanut puu.