Auroranlinnan osakehuoneistot

Asukkaille

Vesi- ja viemärikalusteet sekä sähkölaitteet

Kylpyhuoneen pistorasiat ja useimmat keittiön pistorasiat ovat suojamaadoitettuja. Näihin voi kytkeä vain maadoitetun tai suojaeristetyn kojeen pistotulpan. Kosteissa tai ulkotiloissa ei saa käyttää sähkölaitetta, joka on kytketty tavalliseen pistorasiaan tilan kynnyksen ulkopuolella. Esimerkiksi sisäkäyttöön tarkoitettujen joulukuusenkynttilöiden käyttö parvekkeella ja etenkin siten, että johto on vedetty sisältä, on hengenvaarallista. Mitään kylpyhuoneen pistorasiaa ei saa käyttää suihkun tai kylvyn aikana.

Sähkölaitteiden asennuksia ja korjauksia saa suorittaa vain viranomaisten valtuuttama asentaja. Tämä ei koske palaneita lamppuja tai sulakkeita, jotka asukkaan tulee itse vaihtaa tai vaihdattaa mukaan lukien myös lieden ja jääkaapin sisävalon lamppu.

Vuotavasta hanasta tai jatkuvasti vuotavasta wc-säiliöstä on välittömästi ilmoitettava taloyhtiön vikailmoitusnumeroon. Yleensä se on kiinteistön huoltoyhtiön päivystysnumero.

Keittiön tai wc:n viemäriin ei saa huuhtoa ruoanjätteitä, rasvaa, kahvinporoja, lääkkeitä tai kemikaaleja. Vessan istuimesta ei saa vetää edellisten lisäksi viemäriin siteitä, vaippoja, kissanhiekkaa eikä mitään esineitä. Etenkin irtotavarasta ja kissanhiekasta aiheutuu helposti viemärin tukkeutuminen. Viemärin avaamiset tällaisista syistä laskutetaan asukkailta.

Asukkaan tulee puhdistaa kylpyhuoneen lattiakaivot. Jos asunnossa tuntuu viemärin haju, saattaa syynä olla lattiakaivon kuivuminen, likainen lattiakaivo tai wc-istuimen poistoputken tiivisteen hapertuminen. Kuivunut hajulukko saadaan toimimaan laskemalla vettä viemäriin. Hajulukon puhdistuksen osalta suositellaan otettavaksi yhteyttä huoltoyhtiöön mahdollisten vaurioiden välttämiseksi.

Tutustu videoon Kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistus klikkaamalla linkkiä.
Video WC-kalusteet ja vesivuodot.

Vuotavista vesihanoista on aina tehtävä vikailmoitus taloyhtiölle.