Auroranlinnan osakehuoneistot

Asiointi

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset tehdään vastuunjakotaulukon ohjeistuksen mukaisesti:

– kiinteistölle kuuluvat viat ilmoitetaan taloyhtiön ohjeistuksen mukaan huoltoyhtiölle, talonmiehelle tai isännöitsijälle

– vuokranantajan hoidettaviksi kuuluvat viat ilmoitetaan omalle vuokranantajalle

Vastuunjakotaulukon voi ladata/tulostaa tästä.

Taloyhtiön korjausvastuuseen kuuluvista vioista ilmoitetaan taloyhtiön vikailmoituspalveluun, yleensä kiinteistön huoltoyhtiön vikailmoituspalveluun. Tarkemmat tiedot siitä, mihin taloyhtiön korjausvastuulla olevista vioista ilmoitetaan, löytyvät yleensä ilmoitustaululta ja ovat lisäksi saatavissa taloyhtiön isännöinnin ja/tai kiinteistönhoidon asiakaspalvelusta. Tietoa siitä, mitkä viat ovat taloyhtiön korjausvastuulla, löytyvät Vastuunjakotaulukosta.

Vuotavista hanoista ja wc-istuimista sekä vesivahingoista ja muista välitöntä korjaamista vaativista vioista on ilmoittava välittömästi niiden havaitsemisen jälkeen taloyhtiön isännöitsijälle tai huoltoyhtiöön taloyhtiön ohjeiden mukaisesti.

Kosteusvaurioepäilystä ilmoitetaan välittömästi niiden havaitsemisen jälkeen taloyhtiön isännöitsijälle/huoltoyhtiöön sekä Auroranlinnan toimistoon sähköpostitse osoitteeseen osakehuoneistot @ auroranlinna.fi tai puhelimitse numeroon 020 7199 670 (puhelun hinta on matkapuhelinmaksun/paikallispuhelumaksun verran).

Tuhoeläinhavainnoista asunnossa ilmoitetaan välittömästi sekä taloyhtiön isännöitsijälle että vuokranantajalle. Tuhoeläinhavainnoista muualla kiinteistössä kuin omassa asunnossa (esimerkiksi rotista tontilla) ilmoitetaan taloyhtiön isännöitsijälle.

Osakehuoneistojen sisätilojen kunnossapito ja korjaukset kuuluvat vuokrasopimuksen mukaiselle vuokranantajalle. Ent. Helsingin Asuntohankinnalta ja jatkossa Auroranlinnalta (koskee osakehuoneistoja) suoraan asuntonsa vuokranneiden toivotaan tekevän vikailmoitukset ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen osakehuoneistot @ auroranlinna.fi ja liittämään viestiin ilmoitusta selventäviä valokuvia (esimerkiksi rikkoontuneen jääkaapin tyyppikilvestä tai rikkoontuneesta ikkunan aukipitolaitteesta). Vioista voi myös ilmoittaa puhelimitse numeroon 020 7199 670 (puhelun hinta on matkapuhelinmaksun/paikallispuhelumaksun verran).

HUOM! Vuokralaiselle voi syntyä korvausvelvollisuus vahingosta, joka on syntynyt havaitun vian ilmoittamatta jättämisestä tai asunnon käyttöön liittyvästä huolimattomuudesta.


Vuotavista vesihanoista on aina tehtävä vikailmoitus taloyhtiön vikailmoituspalveluun.