Asukkaille

Takaisin uutisiin

Helsingissä riittää tekemistä myös joulukuussa

02.12.2016

Jos kaipaa tekemistä ja ihmisten kuhinaa ympärillään joulun seutuvilla, kannattaa pysyä Helsingissä. Helsingissä tapahtuu joulukuussakin vaikka mitä.

Joulukausi alkoi Stadissa Aleksin joulukadun avajaisilla sunnuntaina 20. marraskuuta. Sen myötä avattu juhlakausi huipentuu uuden vuoden aattona Töölönlahden Kansalaistorilla, jossa pidetään Suomi 100 –juhlavuoden avajaisbileet. Suomen synttärivuoden ensimmäinen isompi kansalaistapahtuma on sitten tammikuun 5.-9. päivinä, jolloin Lux Helsinki tuo hienoja valotaideteoksia ihailtavaksi päivittäin kello 17-21.

Nykyään jokainen voi löytää Helsingissä omaan makuun sopivaa joulunajan ohjelmaa. Ohjelma voi olla fiilistelyä, musiikkia, sirkusta, hiljentymistä, juhlintaa, ihan mitä vain.

silta01454nettiSeurasaari on yksi hyvä paikka virittäytyä jouluun yhdessä muiden kanssa. Perinteinen Seurasaaren joulupolku 11. joulukuuta kello 12–17 syntyy lauluista ja leikeistä, saduista ja tarinoista, puurosta ja pipareista, tontuista ja metsäneläimistä. Mukaan voi ottaa lautaset ja lusikat lapsille tarjottavaa joulupuuroa varten.

Fiilistelyyn, nautiskeluun ja lahjaostosten tekoon sopivat Tuomaan markkinat ovat auki Senaatintorilla 22. joulukuuta asti. Samalla reissulla voi mennä Torikortteleiden joulusaunaan siinä vieressä. Aivan kaupungin sydämessä olevaa saunaa lämmitetään päivittäin 22. joulukuuta asti. Tuomaan markkinoiden lisäksi Helsingissä on mm. lukuisia myyjäisiä, Vanhan joulutori ja Kaapelin Joulu –tapahtumat sekä erilaista mm. Työväenopiston, yhdistysten, kuorojen, jouluaiheista –ohjelmaa.

Kansallismuseon joulu jatkuu tammikuulle.
Kansallismuseon joulu jatkuu tammikuulle.

Helsingin kaupungin internetsivuilla voi tutustua joulukuun erilaiseen ohjelmatarjontaan osoitteessa www.hel.fi/www/uutiset/fi/helsinki/joulunajan16-kooste. Tapahtumia voi hakea tietylle päivälle tai tietylle aikavälille kalenterirajauksen avulla.

Toinen hyvä osoite löytää tietoa Helsingin jouluaktiviteeteistä on Stadissa.fi –nettisivu. Sieltä näkee vaikka sen, milloin joulupukki on käymässä Kolmen sepän aukion joulumaailmassa tai mikä ihme ovat Mantan joulumarkkinat Havis Amandan aukiolla. Siellä kerrotaan myös esimerkiksi Kansallismuseon joulusta. Stadissa.fi:n tapahtumakalenteri kertoo myös esimerkiksi sen, missä voi kuunnella Kari Peitsamoa Tapanina.

Senaatintorilla voi fiilistellä Tuomaan markkinoilla.
Senaatintorilla voi fiilistellä Tuomaan markkinoilla.

Yksi myös hyvä tapa päästä kiinni Helsingin joulunaikaan on mennä kaupungin matkailuneuvonnan nettisivuille osoitteeseen www.visithelsinki.fi ja katsoa etenkin kohtaa Juuri nyt. Voit toki myös mennä matkailuneuvonnan palvelupisteeseen Pohjoisesplanadi 19:ään kyselemään vaihtoehdoista.

Jouluaattona ja joulupäivänä on lähinnä ravintoloiden järjestämän kaupallisen tarjonnan ohella seurakuntien järjestämiä tilaisuuksia. Seurakuntien koko joulukuun toiminnasta on myös hyvä tapahtumakalenteri, joka löytyy netissä osoitteesta www.helsinginseurakunnat.fi/uutisetjatapahtumat.html. Seurakuntien tapahtumasivulla hakuja voi rajata kalenteritoiminnon lisäksi hakusanoilla ja siten etsiä itselle ominta tilaisuutta.

Nuo kaikki edellä esitellyt vaihtoehdot löytyvät monien muiden tarjolla olevien vaihtoehtojen kanssa tietysti myös Googlen ja muiden hakukoneiden kautta pistämällä hakukenttään sanat Joulu Helsingissä 2016. Kuten tarjonnasta näkyy, Helsingissä ei tarvitse nyhjöttää joulukuussakaan yksin kotona, jos kaipaa tekemistä ja ihmisiä ympärilleen.

Jouluaiheiset kuvat ovat Helsingin kaupungin aineistopalvelusta.