Asukkaille

Takaisin uutisiin

Auroranlinnalle 1700 uutta asuntoa

09.09.2019
Selkämerenkatu 13 on yksi Auroranlinnan omistukseen vuodenvaihteessa siirtyvistä kiinteistöistä.

Kiinteistö Oy Auroranlinnan asuntomäärä kasvaa vuoden 2020 alussa lähes 1700:llä, kun yhtiöön liitetään 20 uutta helsinkiläiskohdetta. Kaikki uudet asunnot ovat tulo- ja omaisuusrajoista vapaita huoneistoja.

Uusista Auroranlinnan asunnoista pääosa eli 1604 huoneistoa 19 eri vuokranmaksuyksikössä siirtyy yhtiöön sen takia, että ne omistava KKOy Helsingin Korkotukiasunnot fuusioidaan omistajan eli Helsingin kaupungin päätöksen mukaisesti Auroranlinnaan 31.12.2019. Lisäksi Auroranlinnaan fuusioidaan samana päivänä tällä hetkellä erillisenä yhtiönä hallinnoitava Laivalahdenkaari 10 eli AsOy Kartanonisäntä, jossa on kahdessa eri talossa yhteensä 84 asuntoa.

Asukkaiden kannalta omistajanvaihdos ei merkitse suurta muutosta. Nykyiset vuokrasuhteet jatkuvat sellaisinaan.

Helsingin Korkotukiasunnoilla on Viikissä kaksi vuokrataloa. Kuvassa on Tilanhoitajankaari 28.

Helsingin kaupunki on kehittänyt omistamiensa asuntokiinteistöjen hallinnointia ja omistusta 2000-luvulla sekä luodakseen asukkaille tasa-arvoiset vuokraehdot että tehostaakseen niin asuntojen omistamisen, isännöinnin kuin yllä- ja kunnossapidonkin prosesseja. Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että kaupungin ns. ara-vuokra-asuntojen omistus on keskitetty Heka Oy:lle ja vapaarahoitteisten asuntojen omistus tai omistajatoiminnot Kiinteistö Oy Auroranlinnalle.

Kaupungin vuokratalojen omistusjärjestelyissä tärkeänä tavoitteena on ollut taata sekä asukaspalveluiden ja asumisolojen laadun tasaisuus että asumiskulujen kohtuullisuus kaikille. Osana tätä on ollut, että Hekan omistamat alueelliset yhtiöt hoitavat isännöintiä ja asukaspalveluita nyt vain Hekan asukkaille. Auroranlinna on vastannut vastaavasti jo jonkin aikaa omien ja Helsingin Korkotukiasuntojen kohteiden isännöinnistä ja asukaspalveluista.

Vuodenvaihteen fuusioiden jälkeen Auroranlinna omistaa noin 4000 asuntoa ja vastaa yhteensä noin 7500 asunnon omistajatoiminnoista. Asunnot sijaitsevat eri puolilla Helsinkiä sekä yhdessä kohteessa Kirkkonummella.