Asukkaille

Takaisin uutisiin

Asukastyytyväisyyttä tutkitaan taas joulukuussa

10.12.2018

Kiinteistö Oy Auroranlinna tekee vuosittain asukastyytyväisyystutkimuksen, jolla kerätään asukkailta anonyymisti palautetta niin asunnoista kuin kiinteistöille tuotetuista palveluista ja kiinteistöyhtiöstäkin. Tämän vuoden 2018 tutkimus tehdään nettikyselynä. Asuntoihin jaetaan kortit, joissa asukkaita ohjeistetaan menemään kortissa mainittuun nettiosoitteeseen ja täyttämään vastauslomakkeen netissä. Näin lomakkeen voi täyttää helposti vaikka älykännykällä, kun esimerkiksi istuu työmatkalla bussissa, junassa, metrossa tai ratikassa.

Vastausaika alkaa heti, kun ohjeet kyselyyn vastaamiseen on jaettu asuntoon.  Vastausaikaa on kaksi viikkoa.

Asukkailta kysytään tyytyväisyyttä muun muassa kohteen lumi- ja pihatöiden tekemisen laatuun. Vastaajat saavat samaten arvioida mm. siivousta, kiinteistönhoitoa ja isännöintiä.

Tutkimuksessa on sekä arviointikysymyksiä, joihin asukkaat saavat antaa palautetta kysyttyihin asioihin skaalalla erittäin huonosta erittäin hyvään, että mahdollisuus antaa vapaamuotoisia kehitysehdotuksia ja kommentteja. Tutkimuksen tilaaja Auroranlinna ei saa itse vastauksia, vaan vastaukset tallentuvat tutkimuksen käytännössä tekevän IRO Research & Consulting -yhtiön tietokantaan. IRO Research & Consulting koostaa vastauksista yhteenvetoraportin, joka menee Auroranlinnalle. Vapaamuotoiset ehdotukset ja kommentit listataan yhteen ja toimitetaan osana raporttia sellaisinaan Auroranlinnaan.

Vapaamuotoiset palautteet, jotka siis menevät nimettöminä Auroranlinnalle, luetaan kiinteistöyhtiössä tarkkaan. Monet tätä kautta tulleet ehdotukset ovatkin jo johtaneet käytännön kehitystoimiin. Auroranlinnassa toivotaan, että asukkaat jaksavat myös tänä vuonna panostaa etenkin konkreettisiin ehdotuksiin, jotka ovat toteutettavissa, ja joilla saadaan lisämukavuutta asumisympäristöön, ympäristön kannalta myönteistä kehitystä tms. etuja kohteissa tai koko kiinteistöyhtiön toiminnassa.

Tutkimusten koosteraportista tulee keväällä 2019 uutinen Auroranlinnan nettisivun auroranlinna.fi Uutiset-osioon.